Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Via dit tabblad kunnen alle meldingen met betrekking tot arbeidsongeschiktheid worden geraadpleegd, verwerkt en afgewikkeld. Ook kun je een overzicht genereren met daarop alle arbeidsongeschiktheidsmeldingen die voor de geselecteerde flexwerker zijn vastgelegd. Arbeidsongeschiktheidsmeldingen worden dagelijks door Easyflex verstuurd via DigiZSM naar het UWV. Dit gebeurt vanaf 08:00 uur tot 18:00 uur, elke 2 uur. Wanneer er foutmeldingen zijn stuurt Easyflex een bericht naar de medewerker welke is geselecteerd om  meldingen te ontvangen (zie Beheer > Berichtgeving). Eventuele fouten die worden gemeld kunt je aanpassen en zullen in de volgende aanlevering worden meegenomen. Arbeidsongeschiktheid meldingen naar Acture of Flexcom4 worden verstuurd via Reflex.

...

Voor flexwerkers met een arbeidsovereenkomst dien je het einde van de arbeidsongeschiktheid (herstelmelding) te melden aan UWV, mits deze ook arbeidsongeschikt zijn gemeld aan UWV. Bij het vastleggen van een einde van arbeidsongeschiktheid krijg je een melding of de einde arbeidsongeschiktheid melding wel of niet naar het UWV te versturen. Indien de flexwerker hersteld is dien je de einde arbeidsongeschiktheid melding te versturen naar het UWV. Als de flexwerker ziek uit dienst gaat hoef je de melding niet te versturen. Flexwerkers werkzaam via het uitzendbeding dienen zelf het einde van de arbeidsongeschiktheid te melden aan UWV en uitzendbureau. De gegevens hiervan zijn terug te zien via het 'Werkgever Portaal' van het UWV. Je dient het einde van de arbeidsongeschiktheid zelf in te geven in Easyflex.

Image RemovedImage Added


Via dit tabblad kun je de melding arbeidsongeschiktheid, melding langdurige arbeidsongeschiktheid en melding einde arbeidsongeschiktheid verwerken. Deze gegevens kunnen alleen correct worden verwerkt wanneer de sociale verzekeringspremies, met name de wachtgeldpremies, op de juiste wijze zijn ingegeven (Beheer > Bedrijfsinstellingen > Sociale verzekeringen).

...

In dit veld wordt automatisch de datum van de 1e arbeidsongeschiktheidsdag getoond. Je kunt deze datum, indien gewenst, wijzigen. Echter mag deze datum nooit kleiner zijn dan de datum van de eerste arbeidsongeschiktheidsdag en nooit groter zijn dan de huidige systeemdatum. Wanneer de eerste arbeidsongeschiktheidsdag gelijk is aan de huidige systeemdatum, wordt in dit veld automatisch de huidige systeemdatum getoond en kun je geen wijziging meer doorvoeren.

Meldingstijdstip (verplicht)

In dit veld wordt automatisch de huidige systeemtijd getoond. Je kunt deze tijd, indien gewenst, wijzigen.

...

Wanneer je bij de reden van het verzuim 'Verlof WAZO', Wet Arbeid en Zorg, hebt geselecteerd, dien je in dit veld de reden het verzuim WAZO in geven,.

Reeds bevallen?

Wanneer de reden van het verzuim WAZO 'Wettelijk zwangerschaps- of bevallingsverlof' is, dien je aan te geven of de flexwerker reeds bevallen is. 

...

Voor een flexwerker met een arbeidsovereenkomst dien je, wanneer deze ook arbeidsongeschikt is gemeld aan UWV, einde arbeidsongeschiktheid vast te leggen. Easyflex toont het venster 'Einde arbeidsongeschiktheid'.

Image RemovedImage Added

Melding ontvangen (verplicht)

...

Wanneer er binnen het tabblad 'arbeidsongeschiktheid' een arbeidsongeschiktheidsmelding wordt vastgelegd door een medewerker welke niet de relatiebeheerder is van de flexwerker, ontvangt de relatiebeheerder hiervan een bericht (Algemene beschrijving > Communicatiemodule). In dit bericht staat welke flexwerker het betreft, welke arbeidsongeschiktheidsmelding is vastgelegd, bijvoorbeeld 'vastleggen arbeidsongeschiktheid' of 'einde arbeidsongeschiktheid', de datum en door welke medewerker dit is gedaan.

Image RemovedImage Added

Overzicht

Door het activeren van de knop 'Overzicht' wordt een overzicht gegenereert met daarop alle arbeidsongeschiktheidsmeldingen van de geselecteerde flexwerker. Op het overzicht wordt getoond wanneer de melding is aangevangen, wanneer deze gemeld is aan het UWV, reden van het verzuim en de status van de melding. Zodra je de knop activeert wordt het overzicht ook vastgelegd binnen 'Backoffice > Exporteren en printen' onder de berichtsoort 'Algemeen'. In de naam van het overzicht wordt ook de naam van de flexwerker vermeld.

...

  1. De flexwerker dient ziek gemeld te worden op de dag dat hij is overleden. Is de flexwerker overleden t.g.v. ziekte dan had je deze ziek gemeld en kun je verder met stap 2.
  2. Hierna meld je de flexwerker beter, Easyflex toont het venster 'Einde arbeidsongeschiktheid'. Hierin kun je aangeven dat de flexwerker is overleden. Deze gegevens worden doorgestuurd aan het UWV. Ook wordt er een automatische notificatie vastgelegd.
  3. De flexwerker krijgt nu automatisch de status 'uitgeschreven'. Wij adviseren om op het tabblad 'Algemeen' bij 'Aantekeningen' vast te leggen dat de flexwerker is overleden. Iedereen die het tabblad 'Algemeen' opent weet direct dat de flexwerker is overleden.

Image RemovedImage Added

Op grond van artikel 7:674 BW ben je als werkgever verplicht de nabestaanden van de flexwerker een uitkering minimaal ten bedrage van het loon voor één maand arbeid. tot aan de dag dat de medewerker overleed wordt het loon betaald, daarnaast wordt er een uitkering van een maand betaald). Over deze uitkering moet de werkgever bovendien vakantiebijslag betalen.Let op: Als werkgever ben je minimaal verplicht één maandloon uit te keren. Echter mag je tot maximaal drie maandlonen uitkeren zonder dat hier werknemersverzekeringen en loonheffingen over betaald moeten worden. Is de overlijdensuitkering hoger dan dit bedrag, dan is het meerdere belast op grond van de tabel bijzondere beloningen.

...