Table of Contents | ||
---|---|---|
|
...
- Voor de signalering tellen alle arbeidsovereenkomsten en plaatsingen mee.
- De volledige periode van de vastgelegde arbeidsovereenkomst en/of plaatsing telt mee, ongeacht de gewerkte weken.
- Heeft de flexwerker een arbeidsovereenkomst waarbij de optie 'Oproep' op 'Ja' staat en een plaatsing waarbij de optie 'Oproep' op 'Nee' staat, dan heeft de arbeidsovereenkomst voorrang op de plaatsing.
- Tussenpozen tussen de arbeidsovereenkomsten of plaatsingen worden voor de berekening van de termijn van 12 maanden niet meegeteld.
- Indien er sprake is van een onderbreking van langer dan 6 maanden, begint de telling opnieuw.
- Het gemiddelde aantal uren wordt berekend over de periode van 12 maanden voorafgaand aan de dag waarop de 12 maanden voorbij zijn ('Datum aanbod' van het overzicht). Voor het berekenen van het gemiddelde aantal uren tellen tussenpozen niet mee. Het aantal gewerkte uren in de afgelopen 12 maanden wordt gedeeld door 365 en vermenigvuldigd met 7 om tot een gemiddelde aantal per week te komen.
- Alle looncomponenten die meetellen in de loonaangifte tellen mee voor de berekening van de gemiddelde omvang. Je kunt per looncomponent in 'Beheer > Bedrijfsinstellingen > Looncomponenten' terugzien of een looncomponent meetelt voor de loonaangifte.
- Indien er bij de flexwerker op het tabblad 'cao-overige' handmatig een datum bij aanbod vaste arbeidsomvang is vastgelegd, wordt er vanaf de meest recente vastgelegde datum gestart met de telling van 12 maanden. Valt deze datum tussen twee arbeidsovereenkomsten of plaatsingen, dan tellen alle periodes mee waarin er sprake is van een overeenkomst of plaatsing. Ligt de handmatig vastgelegde datum bij aanbod vaste arbeidsomvang vóór de eerste arbeidsovereenkomst of plaatsing, dan telt de volledige periode tussen de vastgelegde datum en de 1e arbeidsovereenkomst of plaatsing mee voor de telling van 12 maanden.
...
Er is een exportbestand beschikbaar in CSV formaat. In het exportbestand is het registratienummer van de relatie (aanvraag) opgenomen. Indien er ook gekozen is voor plaatsingen wordt tevens het registratienummer van de flexwerker die geplaatst is en reden beëindiging plaatsing opgenomen in het exportbestand. De kolom 'Relatiebeheerder persoon' wordt toegevoegd aan het overzicht wanneer je bij 'Inclusief plaatsingen' kiest voor 'Ja'. De kolom 'Relatiebeheerder relatie' wordt toegevoegd als je bij selectiecriteria 'Overzicht' kiest voor 'Relatiebeheerder (excl. tijdelijk beheer)' en 'Relatiebeheerder (incl. tijdelijk beheer)', zowel inclusief als exclusief plaatsingen.
...
Aanvulling vakantiegeld
Op dit overzicht worden de flexwerkers of vaste medewerkers getoond waarvan het vakantiegeld automatisch is aangevuld met de optie 'Opbouw vakantiegeld automatisch aanvullen tot WML' (Beheer > Bedrijfsinstellingen > Loonproces).
...
- Daadwerkelijke weken
- Opgegeven periode
- Uitzend-cao
De optie 'Daadwerkelijke weken' berekent het gemiddelde over de daadwerkelijk gewerkte weken binnen de opgegeven periode. Bijvoorbeeld: Je wilt over een periode van 13 maandagen het gemiddelde aantal uren weten en er zijn 6 van deze 13 weken daadwerkelijk gewerkt. Met deze optie worden de gewerkte uren van deze 6 maandagen bij elkaar opgeteld en gedeeld door 6 weken.
De optie 'Opgegeven periode' berekent het gemiddelde over de opgegeven periode. Bijvoorbeeld: Je wilt over een periode van 13 maandagen het gemiddelde aantal uren weten en er zijn 6 van deze 13 weken daadwerkelijk gewerkt. Met deze optie worden de gewerkte uren van deze 6 maandagen bij elkaar opgeteld en gedeeld door 13 weken.
De optie 'Uitzend cao' berekent het gemiddelde aan de hand van de regels van de cao:
...
Op dit overzicht worden alle instellingen getoond van vrijwel alle tabbladen uit het onderdeel 'Beheer > Bedrijfsinstellingen'. Enkele voorbeelden hieruit zijn de Algemene gegevens, Loonbelasting, Reserveringen, Looncomponenten, Sociale verzekeringen, Loon- en tariefafspraken en Aanlevering. Bij het aanmaken is het mogelijk om een jaartal te selecteren. Hierdoor worden alleen de bedrijfsinstellingen die actief zijn voor het gekozen jaar getoond. Wanneer je kiest voor de optie 'alle' zullen alle instellingen in de afgelopen jaren getoond worden.
Verder hoef je alleen nog de filter 'Werkmaatschappij' aan te vinken en het overzicht direct uit te voeren of in te plannen.
...
In dit veld geef je de volgorde aan waarop de lijst getoond dient te worden, je hebt de keuze uit:
- Factuurnummer
- Debiteurennummer - factuurnummer
- Bedrijfsnaam - factuurnummer
Overzicht
Op dit overzicht wordt getoond:
...
Het overzicht 'Tegemoetkomingen loondomein' geeft inzicht in het aangegeven loon en de aangegeven uren in de loonaangifte. Op basis van deze informatie bepaalt het UWV namelijk of je voor een werknemer recht hebt op lage-inkomensvoordeel en om welk voordeel het gaat. Let op! Dit is een indicatief overzicht. Dit overzicht geeft een prognose wat de eventuele toekenning van het UWV zal worden voor bepaalde loonkostenvoordelen (LKV). Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Selectiecriteria
In dit veld dien je de selectiecriteria te bepalen voor het overzicht.
...
Verwijder persoonsgegevens
CV's uit de CV-inlezer, Inschrijvingen website en Vacaturereacties, kunnen in bulk worden verwijderd.
Periode
Jaar
- Variabel tijdvak
...
Er is een exportbestand beschikbaar in CSV formaat.
Weekaanlevering
Door het activeren van dit overzicht wordt de weekaanlevering aangemaakt. De gegevens worden automatisch verstuurd, je hoeft dus niets te exporteren en te versturen betreft de weekaanlevering.
Selectiecriteria
In dit veld dien je de selectiecriteria te bepalen voor de weekaanlevering.
Proces
Je geeft hier aan wat voor aanlevering je wilt doen, je hebt de keuze uit:
- Nieuwe aanlevering weekaangifte
- Heraanlevering bestaande weekaangifte
Loonheffingennummer
Hier kun je kiezen tussen de verschillende loonheffingennummers die je gebruikt in Easyflex of voor 'Alle loonheffingennummers' tegelijk.
Aangiftejaar en periode
Hierin verschijnt het jaar waarin je de aanlevering gaat doen. Wanneer je bij 'Loonheffingennummer' heeft gekozen voor 'Alle loonheffingennummers' dan komt er bij periode niets te staan. Heb je gekozen voor een specifiek loonheffingennummer dan wordt de volgende periode, waarover de weekaanlevering gedaan wordt, getoond. Mocht je een e-mail ontvangen van het UWV met daarin foutcodes dan kunt u bij het onderdeel 'Downloads' > 'Belastingdienst & UWV' in dit handboek een document downloaden genaamd 'Toelichting ten behoeve van Weekaanlevering'. Mocht je een bericht krijgen met betrekking tot foutcode 59 en/of 88 dan kunt je deze negeren, het betreft oude foutcodes die niet meer gebruikt worden.
Sorteren
Je kunt binnen weekaanleveringen geen sorteringen aangeven.
Overzicht
Op het overzicht wordt getoond:
- het loonheffingennummer
- aangiftetijdvak
- het volgnummer
Foutenrapport: Wanneer je na het aanmaken van de weekaanlevering een foutenrapport krijgt dan dient u deze eerst af te handelen alvorens het overzicht succesvol verstuurd kan worden. Nadat je de meldingen heeft afgehandeld maak je dit overzicht opnieuw aan.
Exportbestand
Er is een exportbestand beschikbaar via onderdeel belastingdienst.
...
Werkkostenregeling
Met dit overzicht kun je inzicht krijgen in de werkkostenregeling. Er wordt getoond wat de reeds gebruikte 'vrije ruimte' is en welk bedrag tot de eindheffing behoort. De gegevens worden getoond op basis van het loon voor loonheffingen van het vorige loonjaar (schatting) en op basis van het reeds bekende loon voor loonheffingen van het huidige loonjaar (actueel).
...