Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Table of Contents

...

Ja, wanneer je in Easyflex bij 'Beheer > Bedrijfsinstellingen > Declaratiesignaleringen' een waarschuwing of blokkade hebt ingesteld of bij 'Beheer > Document management > Documentbeheer' signaleringen hebt ingesteld zullen deze ook zichtbaar worden bij het verwerken van een urenbestand. Verwerk je een urenbestand en krijgt dit de status 'Verwerkt (!)' dan kun je via de de knop 'Resultaten' controleren welke declaraties niet geaccordeerd konden worden. Je kunt vervolgens het probleem oplossen en de declaraties alsnog handmatig accorderen.

Kun je ook vergoedingen en inhoudingen verwerken? 

...

Kan ik een reeds ingelezen urenbestand verwijderen?

Dit kan alleen sowieso wanneer er nog geen enkele regel is verwerkt. Zodra één of meerdere regels zijn verwerkt kan het bestand niet meer verwijderd worden wanneer het jonger dan één jaar is

Plaatsingen aanmaken middels een urenbestand

...

  • In Easyflex worden alle tarievenschema's gekoppeld aan een loonschema. In de urenbestand definitie op tabblad 'Algemeen' kies je bij 'Tarievenschema' voor 'Urenbestand' en bij 'Loonschema' voor 'Automatisch'. Op die manier weet Easyflex a.d.h.v. de tariefschemacode in het urenbestand welk loon toegepast moet worden, omdat er aan dat tarievenschema een loonschema is gekoppeld in Easyflex.
  • Wanneer in Easyflex de tarievenschema's niet gekoppeld zijn aan een loonschema kun je er ook voor kiezen om het vinkje aan te zetten bij 'Uurloon plaatsing a.d.h.v. eerste urenregel in urenbestand'. Met deze instelling wordt het uurloon uit het urenbestand overgenomen als uurloon in de plaatsing.

    Let op:

    • Het uurloon dat op de eerste urenregel in het urenbestand staat zal worden toegepast. Stel dat er voor één flexwerker 2 urenregels aanwezig zijn in het urenbestand, en op de eerste regel staat een uurloon van 10,- en op de tweede regel een uurloon van 15,-, dan zal het 'Uurloon voor plaatsing' 10,- worden bij het automatisch aanmaken van plaatsingen. 
    • Het uurloon uit een loonschema heeft voorrang op het uurloon uit het urenbestand. Stel dat er in het urenbestand een loonschemacode is opgenomen, en het vinkje bij 'Uurloon plaatsing a.d.h.v. eerste urenregel in urenbestand' staat ook aan, dan zal in de plaatsing het uurloon uit het uurloonschema worden overgenomen en dus niet het uurloon uit het urenbestand.
    • Indien er in de urenbestand-definitie op tabblad 'Instellingen' afwijkende instellingen vastliggen voor één of meerdere relaties krijgen deze instellingen voorrang. Dit betekent dat wanneer het vinkje aan staat bij 'Uurloon plaatsing a.d.h.v. eerste urenregel in urenbestand', maar er voor de relatie in het urenbestand afwijkende instellingen vastliggen, het uurloon uit het urenbestand niet wordt overgenomen bij het automatisch aanmaken van plaatsingen. 

Hoe wordt het tarief berekend?

Op tabblad 'Algemeen' van de urenbestand definitie kun je bij 'Tariefberekening met uurloon uit' kiezen voor 'Urenbestand' en 'Plaatsing'. Stel dat je bijvoorbeeld in de plaatsing (handmatig of middels een tarievenschema) een factor hebt ingegeven voor het bepalen van het tarief, dan kun je met deze instelling bepalen of deze factor toegepast moet worden over het uurloon uit het urenbestand, of over het uurloon uit de plaatsing. Wanneer beide uurlonen overeenkomen maakt dat niets uit, maar wanneer het uurloon in het urenbestand afwijkt van het uurloon in de plaatsing, dan is deze instelling erg belangrijk indien het tarief niet is toegevoegd in het urenbestand. 

Mogelijke foutmeldingen bij het verwerken van urenbestanden

...