Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Widget Connector
overlayyoutube
_templatecom/atlassian/confluence/extra/widgetconnector/templates/youtube.vm
width400px
urlhttps://www.youtube.com/watch?v=Hr7OGq8cw24
height300px

...

  • Inrichten van specifieke looncomponenten voor zowel reiskostenvergoeding (voor de auto e.d.) als een OV-vergoeding; deze zullen dus apart bijgehouden moeten gaan worden.

  • Woon- en correspondentieadres van de flexwerker bij tabje ‘Algemeen’ controleren. Voor de reiskilometers wordt gekeken naar de binnenlandse kilometers.

  • Meld- en werkadressen bij de relatie vastleggen. Voor de berekening van de reiskilometers wordt gekeken naar het meld- en werkadres in de plaatsingen.

Het is belangrijk dat deze zaken voor 1 juli 2024 goed staan ingesteld, want dan gaat de nieuwe rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit in.

Daarnaast is het goed om te weten dat Easyflex alleen de woon-werkrapportage kan bepalen. Voor de zakelijke kilometers adviseren we de rittenregistratie te (blijven) gebruiken dan wel de gegevens op te vragen bij de eventuele leasemaatschappij.

...

In Matching kun je vanaf nu via ‘Uitvoer samenstellen’ het veld ‘Vermelding kostenplaats’ uit Frontoffice > Relatie > Facturatie > Instellingenselecteren. De vastgelegde waarde in dit veld (Kostenplaatsnaam of Kostenplaatscode) wordt vervolgens getoond als kolom in het resultaat van je match.

...

Voor nieuwe of nog niet-verloonde looncomponenten van het type ‘Vergoedingen belast’ is bij het veld ‘PAWW’ de keuze ‘Nee’ beschikbaar. De PAWW-instelling is alleen beschikbaar als de groene tabel is geselecteerd en als er is gekozen voor ‘Afwijkende soort IKV 31 of 61’.

...

Wanneer een flexwerker midden in een tijdvak in dienst komt of uit dienst gaat en een ‘Vast loon’ Vast loonkrijgt, werd er geen rekening gehouden met de start- of einddatum van de vaste beloning. De medewerker zou dan dus het volledige tijdvakloon ontvangen en om dit op te lossen moest je het deeltijdpercentage dusdanig aanpassen dat je op het juiste bedrag uitkwam. Dit gedrag is verbeterd. Bij een start- of einddatum van het vast loon middenin het loontijdvak, ontvangt de medewerker nu automatisch het gedeelte van het loon dat bij deze periode hoort. In de urendeclaratie van het betreffende gebroken tijdvak, kun je het bedrag terugzien en controleren. Het ‘Vast loon bedrag’ voor een gebroken tijdvak, wordt op dezelfde manier berekend als de minimumlooncheck.

...

In Easyflex kunnen identificatiedocumenten worden gevalideerd bij Datachecker. Wanneer zo’n document naar Datachecker wordt verstuurd, kunnen zij controleren of het document ‘echt' is en of een flexwerker bijvoorbeeld tewerkgesteld mag worden. Vanaf nu is er een controle of het document in kwestie dat wordt geüploaded ook daadwerkelijk bij de flexwerker in kwestie waarbij het document is geüploaded hoort. Dit wordt gedaan door de data die retour komt vanuit Datachecker te vergelijken met de gegevens die bij de betreffende flexwerker vastliggen. Zodra het afwijkt, krijgt het document de status 'Goedgekeurd DataChecker, afgekeurd EF'.

...

Eenheid 'Gewerkte dag' bij een vaste beloning hield geen rekening met 'Vanaf' en 'Tot en met' datum

Voorheen werd bij een vaste beloning met de eenheid ‘Gewerkte dag' of 'Dag (ma t/m vr)’ de dagen die buiten de 'Vanaf'- of 'T/m' datum vielen ook gezien als 'Gewerkte dag' of 'Dag'. De vaste beloning was hiermee niet actief voor de betreffende declaratie. Dit is opgelost. Als er nu een vaste beloning wordt toegevoegd met een 'Vanaf'- of 'T/m' datum gedurende het declaratietijdvak, worden de overige dagen niet als 'Gewerkte dag' of 'Dag' gezien. De vaste beloning is nu wel actief en wordt toegepast in de betreffende urendeclaratie.

...