ORANJE = linkjes toevoegen
BLAUW = nog controleren
Kopje = Heading 3 (niet dikgedrukt)
Stappen / onderwerpen = Heading 3
Tips = schuingedrukt
Let op: Wanneer je per 01-01-2025 een sectorwijziging hebt, moet je deze sectorwijziging eerst door Easyflex laten uitvoeren voordat je de stappen van de jaarwissel kunt uitvoeren. Stuur hiervoor een e-mail naar support@easyflex.nl.
...
In stap 1 wordt beschreven hoe je het loonjaar beschikbaar stelt. Om het nieuwe loonjaar te openen moeten onderstaande stappen allemaal worden doorlopen. Er is eenFAQ beschikbaar voor stap 1.
Let op: Er kunnen geen pro forma's aangemaakt worden en geen verloning en/of facturatie worden uitgevoerd, totdat het loonjaar de status ‘Operationeel’ heeft!
...
Om bovenstaande premies in te voeren kies je voor 'Onderhoud zelf verzorgen'.
Klik hier voor de volledige toelichting op bovenstaande punten. Hieronder volgt een korte toelichting:
Gedifferentieerde premie Whk; Voor de gedifferentieerde premie van de Whk ontvang je een beschikking van de Belastingdienst. Dit gaat dan om de premies WGA en ZW-flex. Ook staat hierop vermeld of je Eigenrisicodrager bent voor de WGA en/of ZW-flex. Klik hier voor de download met een voorbeeld hoe je de percentages juist invoert. Let op: de Whk-percentages van 2024 worden automatisch overgenomen; pas deze aan naar de van toepassing zijnde percentages van 2025.
AZV; Voor de sectorrisicogroepen IA, IIA, IB (Administratief en (para)medisch) en IIB (Technisch en industrieel), geef je ook het percentage voor de AZV in (en dien je dus onderin te kiezen voor ‘Onderhoud zelf verzorgen’). De AZV betreft de Aanvullende Ziektewet Verzekering conform je CAO. Voor de verzekering van deze kosten en de uitvoering hiervan kun je een overeenkomst met een verzekeraar sluiten, bijvoorbeeld met Flexcom4. De premie hiervoor ontvang je van de verzekeraar. Wanneer je hiervoor geen verzekering hebt, moet je zelf een inschatting van de kosten maken. In de 'Toelichting per kostprijselement voor 2025' van de ABU en in de 'Loonsombrief 2025' van de NBBU kun je de gemiddelde rekenpremies terugvinden.
Werkgeverslasten over reserveringen; Als laatste geef je per sectorrisicogroep een percentage in voor de werkgeverslasten over reserveringen. Easyflex maakt hier een indicatie van die je kunt overnemen. Zo beschik je over het percentage sociale lasten voor de voorziening van de opgebouwde reserveringen. In de indicatie wordt de Aof-premie gebruikt die is aangevinkt (dus Hoog of Laag) ; Aof Uitkering wordt niet gebruikt in de berekening.
Indien je een ander percentage wenst toe te passen kun je dit handmatig ingeven.
...
Het APG-pensioen wordt per 2025 uitgebreid met het deelfonds ‘Zwaarwerkregeling’ voor Bouw (code 92) en UTA (code 17). Easyflex zorgt ervoor dat dit deelfonds volledig is ingericht wanneer codes Bouw (code 92) en/of UTA (code 17) zijn ingericht in jouw werkmaatschappij.
Heb je nog andere pensioenregelingen (anders dan StiPP of APG cao codes 17 en 92) op het tabblad 'Aftrekposten' vastgelegd? Of pas je andere aftrekposten toe zoals Cao-fonds, VUT regeling of WIA hiaat regeling? Dan dien je zelf de premies en wijzigingen door te voeren voordat je de eindcontrole gaat doen.
...
Controleer nog een keer alle instellingen van het loonjaar. Dit kun je gemakkelijk doen door via 'Backoffice > Overzichten' het overzicht 'Bedrijfsinstellingen (parameters)' aan te maken. Kies hier het juiste loonjaar en controleer op het rapport de bovenstaande tabbladen.
...