Document toolboxDocument toolbox

(2021-05) LIV acties

Dit werkblad toont de flexwerkers die volgens de berekeningen nog niet 100% de LIV of jeugd-LIV hebben gehaald maar wel de potentie hebben om eraan te voldoen. Dit kan bijvoorbeeld zijn ofwel door ze meer uren te laten maken zodat voldaan wordt aan de eis van 1248 uur, ofwel door een wijziging van het loon, ofwel door een combinatie van beiden. 

Tot 1 April worden de gegevens van het vorige jaar getoond, erna worden de gegevens van het huidige jaar getoond. Dit is niet instelbaar.

Let op: Zowel het overzicht in Easyflex als de werkbladen in Dataview zijn indicatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. 

Filter

  • Werkmaatschappij FW: dit is een filter op de werkmaatschappij van de flexwerker.
  • LIV Soort : Je kunt hierbij filteren op flexwerkers welke in aanmerking komen voor ofwel de jeugd-LIV ofwel de LIV (voor volwassenen tot aan de AOW leeftijd).
  • Jeugd LIV leeftijd: als je hier een leeftijd selecteert zie je alleen de flexwerkers die binnen die leeftijdscategorie vallen.

Flexwerker die in<Jaar> LIV kunnen halen

Deze tabel toont interessante flexwerkers die de potentie hebben om de LIV of Jeugd-LIV regeling te kunnen behalen. Voor de volwassen LIV moet de LIV score tussen de 20% en 99% zijn omdat bij deze flexwerkers aan twee eisen moet worden voldaan. Alle flexwerkers die in de jeugd-LIV regeling vallen worden wel getoond omdat er geen uren eis van 1248 uur is, het gemiddeld uurloon is makkelijker te beïnvloeden als bijvoorbeeld iemand maar 30 uur heeft gewerkt.

Let op: De LIV score kan veranderen na de uitbetaling van het vakantiegeld. Op dat moment wijzigt namelijk het verloond bedrag, terwijl het aantal verloonde uren niet wijzigt. 

De volgende gegevens worden getoond: 

  • LIV status: de status van de flexwerker in Easyflex. 

  • Het aantal te verwachten uren volgens de berekening in Dataview 
  • Urenmutatie : Dit is het aantal uren dat de flexwerker nog moet werken om te voldoen de uren eis van 1248 uur. Dit geldt alleen voor de LIV en niet voor de jeugd-LIV.

  • Loonmutatie per uur : Dit is het bedrag waarmee het gemiddeld uurloon over het jaar moet wijzigen, het gaat om de uren vanaf 1 januari van het jaar.

  • Opbrengst per uur na mutatie : Dit is een inschatting van de opbrengst per gewerkt uur als de flexwerker voldoet aan de urenmutatie en/of de uurloon mutatie.

  • Kosten mutatie : Dit zijn de kosten voor een werkgever om de flexwerker aan de LIV te laten voldoen. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de extra werkgeverslasten. 

  • Bruto opbrengst na mutatie: Een vermenigvuldiging van de LIV opbrengst met het totaal te verwachten/te behalen uren.
    De achtergrondkleur van deze kolom is wit/groen of rood. De kleur geeft een indicatie of de kosten van de mutatie (inclusief sociale verzekeringen / reserveringen) wel opwegen tegen de opbrengsten.

    • Een groene achtergrondkleur geeft aan dat de bruto opbrengst groter is dan de kosten van de mutatie keer 1,7
    • Een rode achtergrondkleur geeft aan dat de bruto opbrengst kleiner is dan de kosten van de mutatie keer 1,6. Hierbij wordt aangenomen dat op dat moment de kosten hoger zijn dan de opbrengsten.
    • Een witte achtergrondkleur geeft aan dat de bruto opbrengst tussen 1.6 ~ 1.7 keer de kosten van de mutatie ligt.
    • De kostprijsfactoren zijn vaste waarden en niet gebaseerd op de desbetreffende flexwerker.

Berekening ten behoeve van de kostenmutatie 

In Dataview worden de te verwachten kosten van de mutatie berekend. Hierbij wordt rekening gehouden met het aantal uur dat (eventueel) extra gewerkt moet worden en de te verwachten loonmutatie. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de extra werkgeverslasten. 

Huidige en maximale opbrengst

Deze grafiek sommeert per flexwerkerbeheerder de huidige opbrengst voor de LIV (= de rode streepjes) en laat ook de maximale opbrengst zien die gehaald kan worden. De maximale opbrengst zijn de blauwe balken. De maximale opbrengst is niet te halen, maar het geeft een indruk van hoever je van een target bent verwijderd.

KPI

De KPI's rechts onderaan tonen de maximale opbrengst voor de LIV als alle mogelijke mutaties worden doorgevoerd, in euro's en in een percentage. Het percentage geeft een indruk van de potentie die mogelijk is als iedere interessante flexwerker voor de LIV deze ook haalt. Het is onwaarschijnlijk dat meer dan 85% wordt gehaald.