Document toolboxDocument toolbox

BO > CO2-registratie

Met behulp van de rekentool in ‘Backoffice > CO2-registratie’ is het mogelijk de berekening te maken ten behoeve van de Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM). Als werkgever mag je zelf bepalen hoe je de CO2-registratie voor je bedrijf aanpakt. Naast gegevensverzameling via Easyflex kun je ook denken aan een jaarlijkse enquête of gegevensverzameling via gespecialiseerde registratiesystemen. Voor de handreiking over de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit en de aanvulling uitzendbranche klik hier.

image-20241216-113432.png

Bepaling aantal flexwerkers

Om te bepalen of je een rapportageverplichting hebt wordt er gecontroleerd of er op 1 juli 2024 minimaal 100 werknemers in dienst zijn. Vanaf 2025 kijken we elk jaar op 1 januari naar het aantal werknemers dat er in dienst zijn.

Controleperiode

Hier kun je selecteren over welk jaar je de rapportage wilt aanmaken.

Populatie

Aan de hand van de controleperiode en peildatum wordt de populatie bepaald.

Detailinformatie

De verplichting is voor werkgevers die 100 of meer werknemers in dienst hebben. Zijn er op 1 juli 2024 minimaal 100 werknemers in dienst? Dan ben je verplicht over het zakelijk verkeer en het woon-werkverkeer van uw werknemers te rapporteren . Om het aantal werknemers in de organisatie te bepalen, tellen we de werknemers van alle vestigingen met hetzelfde KVK-nummer bij elkaar op.

Totale reiskostenvergoeding

De totale reiskostenvergoeding binnen de controleperiode van de geselecteerde looncomponenten.
Wanneer je op de detailknop klikt kun je de looncomponenten aanvinken voor de reiskostenvergoeding. Let op! indien van toepassing dien je per werkmaatschappij een keuze te maken. De verloonde looncomponenten worden opgeteld om tot een bedrag te komen. Na de berekening zie je via de detailknop op basis van welke looncomponenten de totale reiskostenvergoeding berekend is.

Totale vergoeding OV

De totale OV-vergoeding binnen de controleperiode van de geselecteerde looncomponenten.
Wanneer je op de detailknop klikt kun je de looncomponenten aanvinken voor de OV-vergoeding. Let op! indien van toepassing dien je per werkmaatschappij een keuze te maken. De verloonde looncomponenten worden opgeteld om tot een bedrag te komen. Na de berekening zie je via de detailknop op basis van welke looncomponenten de totale reiskostenvergoeding berekend is.

Vervoersmiddelen

Op basis van de standaard verdelingstabel wordt het totaal aantal kilometers verdeeld over de verschillende vervoersmiddelen. Dit zijn de jaarkilometers inclusief de correctie niet-vergoede reiskosten.

Totaal

Het totaal jaarkilometers andere vervoermiddelen. Dit zijn de jaarkilometers inclusief de correctie niet-vergoede reiskosten.

Totaal OV

Het totaal jaarkilometers ov. Dit zijn de jaarkilometers inclusief de correctie niet-vergoede reiskosten.

% vergoede reiskosten

Het percentage vergoede reiskosten. Dit percentage is nodig om het aantal kilometers op te hogen.

Kengetal

Om te berekenen hoeveel kilometer je kunt reizen met een bepaald bedrag, wordt er gebruik gemaakt van een kengetal. Voor 2024 is dit bepaald op 6,1 reizigerskilometer per euro.

Bereken CO2-registratie

Na het selecteren van de looncomponenten en het berekenen van de kilometers kun je middels deze knop de berekening maken voor de CO2-registratie.

Rapport

Door het activeren van de knop 'Rapport' wordt een printbare versie van de berekening van de CO2-registratie getoond.

Toelichting

Op het tabblad ‘Toelichting’ kun je zien welke tijdvakken gebruikt zijn voor de 37-postenmethode. Op basis van deze gegevens wordt de gemiddelde reiskostenvergoeding berekend.

Voor meer informatie over de CO2-registratie klik hier.

Â