ORANJE = nog definitief maken als bekend is wat we precies gaan inrichten
Table of Contents |
---|
Elk jaar wil Easyflex de jaarwissel zo gemakkelijk mogelijk maken. Easyflex bereidt je hierop voor met behulp van webinars en het stappenplan in dit handboek. Deze hulpmiddelen hebben één gezamenlijke basis: De procesbeschrijving. Deze bestaat uit 3 korte stappen en eventuele acties vanuit wettelijke wijzigingen. De stappen voor een Easy jaarwissel bestaan uit:
...
De Sandbox omgeving kan geactiveerd worden via'Beheer > Administratie > Sandbox'. Zie
Heb je vragen over de Easyflex Sandbox? Neem dan contact met ons op via sales@easyflex.nl.
...
Daarnaast zorgt Easyflex ervoor dat er in ‘Beheer > Bedrijfsinstellingen > Flexwerkers’ een nieuwe ingangsdatum van 01-01-2025 staat bij werkmaatschappijen waar de ADV-vergoeding werd uitgeruild tegen 81%. Met de nieuwe situatie is dit gewijzigd naar 100%. Alle andere waardes zijn gelijk gebleven.
Prijs-
...
kwaliteitsysteem (PKS) voor arbeidsmigranten
De uitzendonderneming kan voor het gebruik van huisvesting kosten in rekening brengen bij de flexwerker. De maximale in rekening te brengen totale kosten voor huisvesting worden vanaf 2025 bepaald aan de hand van het Prijs Kwaliteitsysteem -kwaliteitsysteem (PKS). Het PKS bepaalt aan de hand van kwaliteitsnormen de maximale in rekening te brengen totale kosten voor de huisvesting. Afhankelijk van het loon van de flexwerker en of het PKS is geïmplementeerd wordt een maximum bepaald.
Bij de invoer van ‘ET-uitruil huisvesting’ (op tabblad ‘Vaste beloningen’) is het mogelijk om het vinkje aan te zetten bij ‘Prijs Kwaliteitssysteem’-kwaliteitssysteem’. Dit doe je uiteraard alleen wanneer de huisvesting voor deze flexwerker aan de voorwaarden voldoet. Voor alle details kun je
...
Inhoudingen zoals voor huisvesting die met het oog op het NeWML niet volledig kunnen plaatsvinden, komen in een schuldenpot. Zodra er ruimte is, wordt deze schuld (gedeeltelijk) verrekend. Momenteel kan die schuld worden blijven verrekend. Per 30-12-2024 verandert de schuldensystematiek. Eerst voor de volledigheid: de schuldensystematiek m.b.t. huisvesting gaat veranderen. Schulden voortkomend uit inhouding huisvesting uit verloningen van tijdvakken vanaf 30-12-2024 mogen binnen de betreffende 4-wekenperiode worden verrekend. Elke 4-wekenperiode begint de teller weer op nul. Per 4-wekenperiode kan er dus een schuldenpotje zijn. Schulden voortkomend uit huisvesting die zijn opgebouwd vóór 30-12-2024 blijven staan en mogen dus nog wel worden verrekend; hetzelfde geldt voor alle andere schulden zoals een inhouding voor een boete.
Let op: de Belastingdienst heeft het is van belang dat bij de de eerste kwijtschelding al wordt bepaald of deze moeten worden ondergebracht in de werkkostenregeling. Zo niet, dan is het nodig deze te bruteren. Eenmaal gekozen voor werkkostenregeling dan wel bruteren, mag je niet meer voor de andere optie kiezenstandpunt ingenomen dat het kwijtschelden van schulden loon is. Het is nog niet bekend of kwijtgescholden schulden mogen worden aangemerkt voor de werkkostenregeling. Het bruteren is een optie die op een later moment in Easyflex beschikbaar wordt. Eenmaal gekozen voor bruteren, mag je op een later moment niet meer switchen naar de werkkostenregeling. En andersom. Ons advies is daarom om te wachten met kwijtschelden van schulden totdat hier duidelijkheid over is. Los van deze reden is het wellicht sowieso het overwegen waard om niet direct schulden kwijt te schelden, aangezien je de schuld nog wel mag verrekenen bij correcties in de betreffende 4-wekenperiode.
Voor alle details kun je deze FAQbekijken.
...
Het APG-pensioen wordt per 2025 uitgebreid met het deelfonds ‘Zwaarwerkregeling’ voor Bouw (code 92) en UTA (code 17). Dit is een werkgeverspercentage; de werknemer draagt hier dus niet aan bij. Wel komt het deelfonds op de loonstrook te staan. Easyflex zorgt ervoor dat dit deelfonds volledig is ingericht wanneer codes Bouw (code 92) en/of UTA (code 17) zijn ingericht in jouw werkmaatschappij.
Werkkostenregeling
Voor 2025 is het percentage van de vrije ruimte gewijzigd. De vrije ruimte per 1 januari 2025 is 2,00% voor de eerste €400.000 van de fiscale loonsom. Boven een fiscale loonsom van € 400.000 blijft 1,18% gelden. Easyflex heeft dit aangepast.
...